Saldie svētki

Svētku laika tējas kafijas pauzes, tējas malkošanas mirkļi, našķošanās ar tradicionāliem saldumiem, jaunu recepšu izmēģināšana – Ziemassvētki nebūtu tik jauki bez gardu saldumu baudīšanas. Veselīgo dzīvesveidu atstāsim janvārim, bet tagad ļausim sev baudīt! Skaisti, izsmalcināti trauki baudas mirkli padara vēl īpašāku.

1. Leonardo kūkas šķīvis 35,90 (44,90) 2. Hackmann kūku lāpstiņa 16,50 3. Leonardo saldumu trauks 21,90

Sarkanā tradicionāli ir Ziemassvētku krāsa. Izmantojiet savam saldajam mirklim traukus sarkanos toņos, iededziet baltas sveces, uzvāriet aromātisku kafiju vai tēju un īstā noskaņa būs radīta.

  

1. Ittala Aalto bļoda, 75mm 44,90 2. Pentik salvetes 5,- 3. Villa Stockmann dekors 6,30 (12,90)

 

1. Iittala krūze 400ml 17,00 (21,90)  2. Iittala šķīvis 15cm 9,50 (11,90) 3. Le Creuset tējkanna 96,-

Ne vienmēr kūka jācep pašam – Stockmann Delikatese nodaļā šobrd ir īpaši plašs kūku, desertu un tradicionālo Ziemassvētku gardumu klāsts.

Ja tomēr vēlaties lutināt sevi un mīļos ar pašgatavotu desertu, esam atraduši kādu vienkāršu, bet neierastu nepārspējami gardu recepti – Banoffee desertu! Sastāvdaļas un pagatavošana ir vienkārša, bet rezultāts – izcils. Pamēģiniet!

4 PERSONĀM
Sastāvdaļas

200 g vārīta kondensētā piena
4 banāni
100 g cepumu
30 g sviesta
200 g saldā krējuma
200 g maskarpones siera

Instrukcijas
Cepumus samaļ blenderī vai sasmalcina. Pievieno izkausētu sviestu un samaisa.
Kondensēto pienu mazliet pasilda ūdens peldē, pievieno 50 g saldā krējuma un samaisa.
Atlikušo saldo krējumu saputo kopā ar maskarpones sieru.
Glāzē kārto cepumu drumstalas, krēmu un banānus, atkārtojot kārtas.
/Gatavo Anna Panna/

Lai saldi svētki!

Vairāk recepšu meklē šeit>>