Ilgmūžīgas lietas virtuvē

Ken Hom wok pannas Excellence sērija

Vieglas oglekļa tērauda pannas, kas pārklātas ar trīsslāņu nepiedegošo pārklājumu gan no iekšpuses, gan ārpuses, tādējādi padarot to noturīgāku pret nolietošanos. Piemērotas cepšanai pie augstas temperatūras un ātri sasilst. Pamatne veidota plakana, lai būtu stabilāka un piemērota dažāda veida plīts virsmām; gāzes, elektriskām, keramikas un indukcijas.

  

Ken Hom tērauda mini wok panna 20cm 29,90 Ken Hom wok komplekts 31cm 59,90

Ken Hom tērauda mini wok panna 27cm 34,90

Ken Hom vokpanna – labākajām Āzijas recepēm

Bērnību Kens Homs (Ken Hom) pavadīja Čikāgas ķīniešu kvartālā, dzīvojot no rokas mutē. Šodien viņš ir viens no visu laiku populārākajiem TV šefpavāriem — cilvēks, kurš angļiem parādīja, kā gatavot Āzijas ēdienus un iepazīstināja ar vokpannu.

Būdams tikai astoņus mēnešus vecs, Kens zaudēja tēvu, un māte viņu uzaudzināja pilnīgā nabadzībā. Bet, neskatoties uz trūkumu, ēdiens vienmēr bija labs. Dzīve izmainījās, kad vienpadsmit gadu vecumā Kens sāka strādāt sava onkuļa ķīniešu restorānā. Kopš šiem necilajiem pirmsākumiem viņš ir apceļojis visu pasauli un Āzijas ēdienu jomā kļuvis par vienu no atzītākajām autoritātēm pasaulē. Viņa plašu popularitāti ieguvušās grāmatas ir iedvesmojušas miljoniem mājas pavāru, un viņš ir pavēris ceļu slavenu pavāru paaudzei.

“Daudzi cilvēki man jautā, kuru priekšmetu es virtuvē izmantoju visbiežāk. Mana atbilde vienmēr ir viena — vokpannu — tāpēc, ka tā vienkārši ir viss, kas jums ir vajadzīgs.” KEN HOM

Garneles ar čili

Pasniedzot ar rīsiem, šī būs vienkārša, bet ļoti iespaidīga maltīte. Pirmo reizi es to pagaršoju dienā, kad vakariņoju kopā ar Maduru Džefriju (Madhur Jaffrey) un viņas vīru “Shun Lee Palace” restorānā Ņujorkā. Viņa ieteica man šo ēdienu, paredzot, ka es novērtēšu  iedomāto aso aromātu un pikanto garšu mijiedarbību. Un viņai bija taisnība. Šis ir ļoti viegli pagatavojams baudījums garšas kārpiņām.

Gatavošanas laiks: 18 minūtes
Cepšanas laiks: 4 minūtes
Porcijas: 4

Sastāvdaļas:

    1 mārciņa (450 g) neapstrādātu garneļu
    1 tējkarote sāls
    2 tējkarotes kukurūzas miltu
    2 tējkarotes sezama eļļas
    2 ēdamkarotes eļļas, vēlams zemesriekstu
    2 svaigi sarkanie pipari, iztīrīti un rupji sakapāti
    1 ēdamkarote melno pupiņu
    2 ēdamkarotes rupji sakapātu ķiploku
    4 ēdamkarotes rupji sakapātu lociņu
    3 ēdamkarotes balto rīsu etiķa
    2 ēdamkarotes tumšās sojas mērces
    1 ēdamkarote cukura
    2 tējkarotes kukurūzas miltu, sajaukti ar 2 tējkarotēm ūdens

Pagatavošana:

Garneles izloba un noņem čaulas. Ar mazu, asu nazi katru garneli daļēji sadala un izņem smalko barības vadu. Ar virtuves dvieli garneles nosusina, līdz tās ir sausas, un kārtīgi samaisa ar sāli, kukurūzas miltiem un sezama eļļu.

Uzkarsē vokpannu vai lielu cepamo pannu, uzlej eļļu un liek virsū garneles. Vienu minūti apcep un ar putu karoti izņem garneles. Atlikušajā eļļā liek sarkanos piparus, melnās pupiņas, ķiplokus un lociņus. 20 sekundes visu apcep un pievieno etiķi, sojas mērci un cukuru.

Visu iemaisa kukurūzas miltu maisījumā un liek garneles atpakaļ uz vokpannas.

Apcep vēl divas minūtes un pasniedz.

Padoms: Mērci var gatavot vairāk un pasniegt ar svaigām olu nūdelēm vai rīsu nūdelēm.

Rīsu nūdeles ar brokoļiem

Garšīgs veģetārs ēdiens vienai vai divām personām. Šīs receptes priekšrocība ir ātrais pagatavošanas laiks, kas ir raksturīgi rīsu nūdelēm. Nūdeles vārot aptuveni divas minūtes, pēc tam samaisot ar blanšētiem brokoļiem un vārot vēl pāris minūtes, tiek iegūta garšīga veģetāra maltīte vienai vai divām personām. Atlikušo ēdienu (ātri apcepot uz pannas) var uzsildīt.

Gatavošanas laiks: 15 minūtes
Cepšanas laiks: 4 minūtes
Porcijas: 2–4

Sastāvdaļas:

    1 mārciņa (450 g) brokoļu
    12 unces (350 g) žāvētas rīsu nūdeles
    1 1/2 ēdamkarote eļļas, vēlams zemesriekstu
    2 ēdamkarotes rupji sakapātu ķiploku
    2 ēdamkarotes rupji sakapātu lociņu
    3 ēdamkarotes ūdens
    2 ēdamkarotes austeru mērces
    1 ēdamkarote tumšās sojas mērces
    2 tējkarotes sezama eļļas

Pagatavošana:

Lielu katlu piepilda ar ūdeni, pieber sāli un liek vārīties. Brokoļa galvas sadala pa ziedkopām, bet kātiņus nomizo un sagriež šķēlēs. Brokoļa gabaliņus četras minūtes blanšē vārošā ūdenī. Rīsu nūdeles ieliek lielā karstumizturīgā bļodā. No blanšētajiem brokoļiem karsto ūdeni uzlej rīsu nūdelēm un brokoļa gabaliņus iemērc aukstā ūdenī. Rūpīgi nolej no brokoļiem ūdeni. Nūdeles karstajā ūdenī patur divas minūtes un pēc tam ūdeni nolej.

Uzkarsē vokpannu vai lielu cepamo pannu, pievieno eļļu, ķiplokus un lociņus. 20 sekundes visu apcep. Iemaisa sausās rīsu nūdeles un brokoļus un visu apcep vēl vienu minūti. Pēc tam pievieno ūdeni, austeru mērci, tumšo sojas mērci, sezama eļļu un visu cep divas minūtes.

Maisījumu pārliek uz paplātes un uzreiz pasniedz.

Padoms: Ja nepieciešama lielāka porcija, dubulto sastāvdaļu daudzumu. Ja garšo asāki ēdieni, pievieno divas tējkarotes čili pupiņu mērces ar austeru mērci.