Vieglas grila receptes iesaka Lauris Aleksejevs

Vasara ir laiks, kad atkal atsvaidzināt savas grila prasmes, izmēģinot interesantas gaļas un zivju receptes. Lai neaprobežotos ar ideju par klasisku Jāņu cūkgaļas sašliku, aicinu variēt gan ar gaļas un zivju izvēli, gan kopā ar tiem pasniedzamajām piedevām un mērcēm. Turklāt – tā kā pulcēšanās iekštelpās šobrīd nav atbalstāma, tādēļ lieliska laika pavadīšana kopā šobrīd ir tieši ārā, savos dārzos un terasēs, kur turpat blakus grilam var kopīgi pagatavot maltīti.

 

Šobrīd īpaši aktuāli izvēlēties bioloģisko gaļu, ko iecienījuši arī Stockmann Delikatešu nodaļas pircēji, un no zivīm – foreli.  Arī STOCKMANN PREP gaļas un zivs sagataves ir izcilas tūlītējai pagatavošanai – garšvielas un marinādes jau sasūkušās gaļā un būs viegli un ātri grilējamas. Atliek tikai uz vietas apjautāties zinošajiem konsultantiem par katras sagataves vēlamo pagatavošanas laiku un cepšanas temperatūru.

 

Grilēšanas procesā nepieciešams mazāk taukvielu, nekā gatavojot gaļu uz pannas. Gatavojot uz grila, jāuzmanās no pārkarsēšanas, lai gaļu neapdedzinātu un nesausinātu. Pēc noņemšanas no grila, uzreiz maltīti nepasniedz ēšanai, bet ļauj tai turpināt nogatavināšanās procesu. Lieliski noderēs grili ar vāku, jo tas paātrina gatavošanu un pēc cepšanas iespējams saglabāt siltu un atpūtināt.

Pasniedz kopā ar vieglām piedevām un salātiem, piemēram, ar kele kāpostiem, kas ir mans šī brīža favorīts.

 

Glazēta kukurūzas cāļa fileja ar grilētiem dārzeņiem

Apskatīt recepti >

Apskatīt video >

 

Foreles fileja ar mārutkiem

Apskatīt recepti >

 

Kale kāpostu salāti

Apskatīt recepti >