Superfoods - Kaņepe

Produkts, kas aizstāj daļu vitamīnu un olbaltumvielu, ir iekarojis un turpina iekarot Latvijas tirgu, paplašinot produktu klāstu - kaņepju pulveris, sēklas, sviests, eļļa, cepumi, maize , siers ar kaņepēm, u.c. 

Kaņepju sēklas var lietot veselas, diedzētas, samaltas, kā arī taisīt no tām pienu. Lai organisms maksimāli spētu uzņemt kaņepju sēklās esošās vērtīgās uzturvielas, vislabāk tās uzturā lietot sasmalcinātas. No kaņepju sēklām un pulvera varam pagatavot gan smūtijus, gan veselīgus kokteiļus, kā arī to var pievienot salātos vai pat pie pamatēdiena.

Uzskata, ka veselīgākais kaņepju ēdiens ir kaņepju staks (tautā saukts arī kaņepju sviestu), kas satur gan taukvielas, gan olbaltumvielas, gan ogļhidrātus, gan šķiedrvielas. Kaņepju staks ir apgrauzdētas un samaltas vai piestā sagrūstas kaņepju sēklas.