Jaunums siera nodaļā Ādažos tapuši  Soira sieri

Amatniecības sieri – sirds un roku radīti, tīri un uzlabotāju nesabojāti. Gatavoti no svaigpiena. Izteiksmīgi, daudzveidīgi un ļoti garšīgi! Soiras sierus novērtējuši gan eksperti no Great Taste kas ir pasaulē lielākā un uzticamākā ēdienu un dzērienu balva, gan viesmīlības sfēras  speciālisti iekļaujot Soiras sierus savos piedāvājumos.

TOMME CIETAIS SIERS

Gatavots no neapstrādāta govs piena. Nogatavināts 6-9 mēnešus. Miziņa: dabiska, ēdama

Garša pikanta ar viegli skābenu noti, pēcgaršā jūtama labi nobrieduša siera garša. Siers, neraugoties uz cietību, ir viegli griežams, pikantā, bet neuzbāzīgā garša ļauj to kombinēt dažādās siera platēs un pēc maltītes kārtās.

PODNIEKU CIETAIS SIERS

Gatavots no neapstrādāta govs piena. Nogatavināts 2-8 mēnešus. Miziņa: dabiska, ēdama

Patīkama svaiga garša pļavas zāļu notis. Struktūra variē no sausas, drupenas līdz maigi krēmīgai. Lielisks ar baltvīnu, alu un sidru. Idejai – šo sieru var fantastiski ‘sapārot’ ar zaļajām tējām – abos jūtamās zāļu notis labi saspēlējas.

ĀDAŽU TORNIS CIETAIS SIERS

Gatavots no neapstrādāta govs piena. Nogatavināts 2-8 mēnešus. Miziņa: dabiska, ēdama

Izteikti pikants garšā, viegli drupena struktūra, vienlaikus maigi zīdaina. Raksturīga ilgi nezūdoša ‘īsta siera’ pēcgarša. Labs uzgriežamais un uzkodu siers. Sader ar ‘bieziem’, tumīgiem, samtainas garšas sarkanvīniem, kafiju, zaļo tēju.

LĪLAVU CIETAIS SIERS

Gatavots no neapstrādāta govs piena. Nogatavināts 6-18 mēnešus. Miziņa: dabiska, ēdama

Garša atkarīga no ‘vecuma’- jauns tas ir augļains. maigs, pusciets; nobriedis kļūst asāks, pikantāks. 15+ mēnešos jūtami kalcija kristāli, karameļu notis, taču joprojām labi kūst uz mēles. Izcils kulinārijā, siera platēs kopā ar izvēlēto dzērienu.

CEPLIS CIETAIS SIERS

Gatavots no neapstrādāta govs piena. Nogatavināts 2-4 mēnešus. Miziņa: dabiska, ēdama

Maiga, neuzbāzīgi salda garša. Pēcgaršā – raksturīgās riekstu, sviesta un svaigas zāles notis. Skaistā acojuma un garšas dēļ iecienīts siera platēs. Saderība ar vieglu alu, Zinfandel, Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc, Chianti.

GAUJA MĪKSTAIS SIERS

Gatavots no neapstrādāta govs piena. Nogatavināts 45-70 dienas. Miziņa: dabiska, ēdama. Maigas konsistences, pikanta aromāta siers ar raksturīgo Brevibacterium aromātu. Krēmīga konsistence. Piemērots platēm kopā ar nesarežģītiem vīniem vai viegliem zaļajiem vīniem.

7/8 MĪKSTAIS SIERS

Gatavots no neapstrādāta govs piena. Miziņa: dabiska, ēdama. Pareizi nogatavinātam ir plāna, pelēka miziņa ar pamanāmiem baltā, zaļā, dzeltenā pelējuma pleķīšiem. Zīdaini krēmīgs ar plašu garšu buķeti – sajutīsim riekstu, siena, akmens pagraba un sēņu aromātus. Roku rokā sader ar Bordeaux, Shiraz, Côtes d’Auvergne, Beaujolais tipa vīniem.

PELNU MĪKSTAIS SIERS

Gatavots no neapstrādāta govs piena. Nogatavināts 21-28 dienas. Miziņa: dabiska, ēdama. Nogatavināšanas kultūru un laika ietekmē no vienkārša un maz izteiksmīga tas kļūst par aromātisku, krēmīgu sieru ar izteiktu sviesta, meža sēņu un sūnu aromātu. 6.-8.nedēļā mainās tā struktūra uz līdzīgu kausētam sieram ar pikantu aromātu.

IZLASE M DAŽĀDI SIERI

Gatavots no neapstrādāta govs piena. Nogatavināšana – dažādi. Miziņa: dabiska, ēdama. Izcila dāvana dažādiem dzīves gadījumiem un svētku reizēm. M izlase paredzēta nelielai, 2-4 draugu kompānijai.

IZLASE L DAŽĀDI SIERI

Gatavots no neapstrādāta govs piena. Nogatavināšana – dažādi. Miziņa: dabiska, ēdama. Prestiža dāvana draugiem/kolēģiem. L izlases sieru pietiks nelielam darba kolektīvam kā uzkoda vai 6-15 cilvēku kompānijai nopietnākai baudīšanai ar izvēlētajām piedevām – džemiem, augļiem, dzērieniem.