Stils ir garša

Stils ir garša. Un garša ir bezgalīga. No medus saldai līdz jūras sāļai. Katram sava garša, katram savs stils pasniegt galdā maltīti draugiem un ģimenei. Mēs esam par daudzveidību un kvalitāti it visā, tādēļ esam lepni piedāvāt jums plašu sortimentu no visas pasaules garšām.   

Koceptpavārs Renārs Purmalis, izvēlas savas šī rudens garšas un ļauj mums izbaudīt gabaliņu rudens saules savā maltītē.

Renārs Purmalis sevi dēvē par konceptpavāru, kura profesionālie pīlāri ir austeres, maize un daba. Viņaprāt, mums beidzot ir pienācis laiks kļūt par savu maltīšu pavēlniekiem un radīt jaunas tradīcijas, piemēram, kopīgas vakariņas franču gaumē. Kaut vai tāpēc, ka mūsdienās varam mierīgi atteikties no izpratnes par ēdienu kā tīri fizisku nepieciešamību kādā garām slīdošā mirklī starp darbu tīrumā un miegu. “Šoruden ieteiktu likt galdā visu, kas audzis saulē. Šī ir pēdējā iespēja “apēst” sauli pirms ziemas. Galvenās garšu modes tendences veido tieši vietējais tirgus, izceļot labāko, kas audzis tepat, uz lauka. Tāpat kā vasarā dodam priekšroku baltvīnam, bet ziemā – sarkanvīnam, arī ēdienam neizbēgami ir savas sezonālas īpašības. Rudens garša ir kaut kas starp sviestā ceptiem ķiplokiem, priežu čiekuru sīrupu un sulīgu jēra steiku. Es pats šoruden vēlos izmēģināt jaunu garšu salikumu – izcept garneļu maizi un baudīt to ar austeru majonēzi.”