ŠEFPAVĀRS LAURIS ALEKSEJEVS IESAKA

Pagājušais gads visiem bijis izaicinājumu pilns. Tāpēc šis gada sākums ir īpašs, jo ir vēl lielāka motivācija dzīvot pilnvērtīgāk un pārdomātāk. Parasti jauno gadu sākam, apņemoties ēst veselīgas, mājās gatavotas maltītes, būt fiziski aktīviem, sportot. Tas ir apsveicami, bet pašreizējā realitātē daudzi ik dienu neskaitāmas stundas pavada pie datora, strādājot attālināti. Šādā brīdī vēl atvēlēt laiku ēdienu gatavošanai mājās un stāvēšanai pie plīts ir dubultapgrūtinoši. Labāk to veltīt pastaigām un būšanai svaigā gaisā. Bet ēst veselīgi gribas un vajag, vai ne? Kad roka jau stiepjas pēc ēdienu piegādes aplikācijas, lai atkal pasūtītu ēdienu no sava iecienītākā fast food restorāna, aicinu mirkli apstāties un izlasīt manus ieteikumus, kā viegli, ātri un pārdomāti pagatavot pilnvērtīgu maltīti aktīviem, radošiem un sportiskiem cilvēkiem. Lieciet produktus gatavoties cepeškrāsnī vai uz plīts, un, kad atgriezīsieties no pastaigas, viss būs gatavs!

P.S. Mans jaunākais atklājums patlaban ir uzturvērtībām bagātie Gudro

graudu produkti. Tie ir graudu, sēklu un kaltētu dārzeņu maisījumi, kas derēs

kā lieliska maltītes bāze! Papildiniet to ar „Stockmann Prep” maltīšu

sagatavēm – gaļu, zivīm un dārzeņiem dažādās mērcēs un marinādēs.

 

GUDRO GRAUDU UN DĀRZEŅU SACEPUMS AR FRIKADELĒM

NEPIECIEŠAMS

(2 PERSONĀM) :

  • 1 paciņa gudro graudu (mazais

iepakojums)

  • 1 burkāns
  • ½ sīpola
  • 1 pastinaku sakne
  • 70 g seleriju saknes
  • 80 g šampinjonu
  • Svaigi zaļumi
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 50 ml olīveļļas
  • 1/3 zaļā čilī pipara vai 20 piles

zaļā tobassco

  • 1 tējkarote sausa kumīna
  • Sāls un nedaudz brūnā cukura

(pēc garšas)

FRIKADELĒM:

  • 300 g maltās gaļas
  • 50 ml saldā krējuma
  • 1/3 sakapātu sīpolu
  • 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
  • 1 šķipsna malta muskatrieksta
  • 1 šķipsna maltu melno piparu

PAGATAVOŠANA

Cepamajā traukā ieber gudro graudu maisījumu, pa virsū kārto sviestā un olīveļļā apceptas garšsaknes, pievieno šampinjonus un sauso kumīnu. No maltās gaļas masas veido nelielas frikadeles un liek pa virsu dārzeņiem. Pievieno 350 ml ūdens un gatavo sakarsētā cepeškrāsnī 160 grādos vienu stundu, apsedzot ar foliju, cepampapīru vai vāku. Gatavošanas procesā nemaisa. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

VEĢETĀRĀ UN VEGĀNĀ VERSIJA

Ēdienu var gatavot arī bez gaļas vai zivs pievienošanas. Sviesta vietā var izmantot tikai eļļu. Savukārt dārzeņu selekciju var papildināt ar ķirbi, saldo kartupeli, dzelteno bieti vai kāli.