REHTŠPREHERA SIERS

Zemnieku saimniecība MAZLAURI jau vairāk kā 25 gadus nodarbojas ar piena lopkopību, un šobrīd ganāmpulkā ir  70 slaucamas govis un 80 teles. Saimniecība apsaimnieko arī 130h  zemes. 2016.gadā ZS Mazlauri īpašnieks Māris Rehtšprehers realizēja  sen izloloto sapni – uzbūvēja siera ražotni un uzsāka puscieto sieru ražošanu, tagad arī tiek ražots  cietais siers.

Siers  ir unikāls ar to, ka tiek ražots no tikko slaukta, nepasterizēta un arī nedzesēta savu gotiņu piena, respektīvi, tas ir dzīvs siers! Siers tiek ražots pēc itāļu receptēm un tas tiek gatavināts vismaz 2 mēnešus pēc tradicionālām metodēm, pareizā mitrumā un temperatūrā.

Šobrīd tiek razoti 3 šķirnes sieri – Goudas, Tallegio un cietais Grand Marine. Goudas tipa sieri tiek piedāvati 2-4 mēneši, 4-6 mēneši un vairāk kā 8 mēneši gatavināti.

Goudas 2-4 mēneši gatavinātais siers tiek piedāvāts divos dažādos pārklājumos:

  • speciālais siera pārklājums, kas nav ēdams. Šis siers pēc garšas būs maigs un mīksts, lietojams ikdienā uz maizes, kā arī lielisks būs kausēšanai-karstmaizēm, picām un lazanjai.
  • siers, tiek pārklāts ar linsēklu eļļu. Šajā gadījumā sieram veidojas dabīga garoziņa, ko droši var ēst. Šī siera konsistence būs mazliet stingrāka, nekā tam, kas pārklāts ar speciālo siera pārklājumu, jo šajā gadījuma siers elpo un atrāk atdod mitrumu.

Goudas tipa siers 4-6 mēneši gatavinātais siers (pārklāts ar speciālo siera pārklājumu) būs ar izteiktāku garšu un arī jau stingrāku konsistenci. Patiks tiem, kas nevēlas pārāk maigu sieru, vai sieru ar stipri izteiktu garšu.

Virs 8 mēneši gatavinātais siers jau būs stipri cietāks un ar bagatīgu garšas buķeti. Ideāli piemērots siera platēs un baudīšanai kopā ar vīnu!