Noķert svētku garšu

Svētku sajūtu var radīt ar noskaņu, smaržu un, protams, garšu, tāpēc uz Stockmann ir vērts doties pēc īpaši izmeklētām svētku veltēm. Piparkūkas gaidīšanas laikam, karstvīni un siltie dzērieni omulīgākiem vakariem un dažādu valstu tradicionālie Ziemassvētku saldumi nespēs atstāt vienaldzīgu. Piemēram, vācu tradicionālais Stollen marcipāna kēkss, īpašā itāļu Panettone, skotu iecienītie cepumi svētku laikam un vēl, un vēl. Visa kā tik daudz, ka ikvienai decembra dienai atradīsiet ko īpašu svētku gaidīšanai un, protams, arī pašai kulminācijai – Ziemassvētkiem. Klājiet uz sava svētku galda šos tradicionālos gardumus vai arī izmēģiniet jaunas receptes, kas tapušas sadarbībā ar žurnālu “Pie galda”.

 

VISTAS GAĻAS RULLĪŠI AR KARTUPEĻU BIEZENI

Šis patiešām ir tas ēdiens, bez kura manas ģimenes kopābūšana Ziemassvētku vakarā nav iedomājama. Tu vari nezināt, kādā krāsā šogad būs Ziemassvētku rotājumi, kādu priekšnesumu būs sagatavojis tētis vai kuru no divām klasiskajām dziesmām, stāvot pie eglītes, sāksi dziedāt pirmo, bet tas nu ir skaidrāks par skaidru – vakariņu galdā kā viens no svētku mielasta galvenajiem elementiem noteikti būs omītes Edītes vistas gaļas rullīši. Vienmēr. Daudz. Un pazudīs no galda pirmie. 

Lai svētku rullīši top arī jūsmājās!

UZ RECEPTI>

 

VILTOTAIS ZAĶIS ZIEMAS KAŽOKĀ

Gatavo Liene Vilnīte 

“Kad mājās sabrauc paplašinātā ģimene, es vienmēr gatavoju kādu centrālo ēdienu. Dažreiz tas ir cepetis, citreiz viltotais zaķis. Kā jau zaķis, kas atkarībā no gadalaika maina kažoku, arī mana viltotā zaķa recepte mainās. Vasarā to gatavoju ar daudz ķimenēm un sieru, ziemā – ar žāvētiem augļiem un nedaudz ruma vai brendija. Viltoto zaķi nav vērts cept mazmazītiņu, tad ir liela varbūtība iegūt to sausu. Tādēļ gatavoju tādu pamatīgi nobarotu “zaķīti” – uz 2 kilogramiem.”

UZ RECEPTI>

 

MEDUS KŪKA AR LIELOGU DZĒRVENĒM MEDŪ

Gatavo Zane Tillaka

Šī ir mūsu ģimenē viena no iecienītākajām kūkām un Ziemassvētku laikā to papildinām tieši ar dzērvenēm, kas piešķir patīkamu skānbenumu un kraukšķi katrā kumosā. Citās sezonās medus kūku papildinām ar svaigām ogām vai marmelādes gabaliņiem – lieliski garšos visās variācijās!”

UZ RECEPTI>

PILDĪTĀS PIPARKŪKAS

Gandrīz kā vecie labie prjaņiki – tikai šoreiz Ziemassvētku noskaņās! Šī būs gan lieliska un mīlestības pilna dāvana, gan radošs process, kurā iesaistīt ģimeni, gatavojoties svētkiem. Nebaidieties eksperimentēt ar pildījumu vai dekoriem.

UZ RECEPTI>

ĀBOLU SIDRA UN INGVERA APELSĪNU MIMOZAS

Kā dienu vai gadu iesāksi, tā pavadīsi. Arī Ziemassvētku rīta vai 1. janvāra brokastis var un vajag svinēt. Tam piestāvēs mimozas, bet šoreiz ar nelielām ziemīgākām notīm.

UZ RECEPTI>