MAZĀ ITĀLIJA TAVĀ VIRTUVĒ

Šajā pavasarī aicinām aizceļot uz Itāliju Stockmann Delikatess nodaļā! Baudīt noskaņu, itāļu ēdienu un bezrūpību. Bagātīgajā itāļu virtuvē nozīmīgas ir labākās dārzeņu un augļu šķirnes, lieliskas kvalitātes jūras produkti un svaigi zaļumi – turklāt svarīga ir kā ēdiena, tā sastāvdaļu kvalitāte.

Itāļu virtuves pamatā ir dārzeņi, graudaugi, augļi, zivis, sieri, savukārt gaļai ēdienkartē ierādīta otrā vieta. Nerafinētu olīveļļu izmanto Itālijas dienvidos, bet rafinētu eļļu atradīsiet ziemeļos, kur vairāk iecienīta gaļa. Pasta ir ļoti populārs ēdiens visā Itālijā, izņemot tās ziemeļu daļu – te iecienītāks ir risoto. Itāļiem ir tikai divas galvenās ēdienreizes dienā. Viņiem neeksistē tādas brokastis kā mums – tā vietā viņi izvēlas vienkāršu tasīti kapučīno. Turklāt, jo vairāk piena ir klāt kafijai, jo labāk.

Aprīlī Stockmann Delikatess nodaļā atradīsit gan Italijas kulināriju, gan desertus, gan vīnus, sierus uz daudz ko citu. Baudiet Itālijas virtuvi Stockmann Delikatess nodaļā.

  

 

Iepazīstiet Itālijas piedāvājumus aprīļa katalogā

 

Iedvesmojieties no šefpavāra Laura Aleksejeva, gatavojot Itālijas reģioniem raksturīgas receptes.

 

Jēra šķinķa cepetis ar pavasara dārzeņiem

 

Zivju un gliemeņu panna