Mārtiņdienas galdam

Mārtiņdiens galdam gardumi no Stockmann Delikatess!

Mārtiņdienas mielastam kauj gaili vai zosi. Lai svētku galdā liktās garšas būtu neikdienišķas, iesakām pamēģināt Mārtiņiem tik piemērotu putnu – zosi vai pīli. Lieliski papildinājumi būs gan tradicionālie skābie kāposti, daudzveidīgi krāsaini dārzeni – kāļi, bietes, ķirbji. Veseli putraimi vai zaļie griķi arī var lieliski papildināt putna cepeti.

Stockmann Delikateses cepta pīle, kg 16,80

Tāpat Stockmann Delikatess pieejams
Pīle svaiga, kg 7,95
Saldēta zoss,  kg 11,50
Saldēta pīle,  kg 6,90

Ābols ir svarīga un Latviska Mārtiņdienas galda sastāvdaļa – tos cep vai pilda zosi ar āboliem, gatavo salātus vai cep ābolkūku. Āboli ir pat Mārtiņdienas zīlēšanas produkts, saka ka, ja Mārtiņa vakarā apēd ābolu ar visām sēkliņām un arī kātiņu, tad sapnī var redzēt savu izredzēto.

Jaunmoku dārzi āboli Auksis, 1,4 kg 1,80

Izvēlies Mārtiņdienas svētku cepeti

Dodies uz Stockmann pārtikas nodaļu, kur ēdiens tiek piemeklēts tieši taviem svētkiem, atbilstoši tavai gaumei! Izvēlies savu pirmo sezonas cepeti un pasūti to u/v Stockmann svaigās gaļas nodaļā.

Stockmann Delikateses tītara fileja dubultā marinādē, kg 15,80 (19,50)

Bagātība un jaunā raža – viens no Mārtiņdienas galda vēstījumiem. Īstais laiks, kad izmēģināt jēra gaļu, jo jēriem pēc uzturēšanās vasaras ganībās ir atbilstošs tauku saturs un izcila garša.

Sidrabjērs jēra cepetis, kg 20,50

Kāļi un rāceņi ir lielisks papildinājums Mārtiņdienas galdam. Izvelēties šos krāsainos, garšu un uzturvielu bagātos Latvijas dārzeņus.

Kālis, kg 1,35

Mārtiņdienas desertam piedāvājam rikotas sacepumu. Ricotta – latviski sagatavots biezpiens, pēc Stockmann īpašas receptes.

Stockmann Delikateses rikota sacepums, kg 5,65

Šo neparasto produktu – putotu medus un ogu desertu – ir radījis franču šefs Žans Batists Grenuijs (Grenouille) pagājušā gadsimta 70. gados. Viņš atklāja, ka, medu ilgi un rūpīgi vairākas stundas putojot, tas maina konsistenci un kļūst gaisīgs un viegls kā mākonis. Šajā brīdī pievienojot ogas un žāvētus augļus, dzimst īpašs deserts. Dažādojiet savu svētku galdu un baudiet to uz gardas maizes vai ar sieru. Garšas ir trīs, visas lieliskas – melleņu, aprikožu un aveņu.

Lepetit Nuage putotais medus, Latvija, dažādi veidi 230g 6,80

Mārtiņdienas galdā – garda un svaigi cepta maize

Ar rokām veidota, ilgi raudzēta un svaigi cepta – tā ir mana skābmaize! Galvenais maizes elements – ieraugs! Tas satur pienskābās baktērijas un mīklu ilgi raudzējot, aptuveni 24 stundas, tā uzbriest cepšanai. Mīklai fermentējoties un rūgstot veidojas patīkami skāba nianse, tāpēc maizi sauc par skābmaizi. /Renārs Purmalis/

Renārs Purmalis mīl cept maizi. To pamazām uzzināja visa Rīga un Pierīga. Tagad šo ar mīlestību cepto maizi varat iegādāties arī pie mums – Stockmann Delikatess.

Katkevich 600g Skābmaizes klaips 3,50
Katkevich 200g Burkānu bagete 2,50
Katkevich 200g Biešu bagete 2,50
Katkevich 200g Spinātu-cietā siera bagete 3,50
 

*Bildēm ilustratīva nozīme, svaigie produkti, bildēs attēloti pagatavoti.