KOLOMBO īpašais Lieldienu kēksss

Lieldienās tiek baudīts tuvs Ziemassvētku tradicionālā kēksa Panetone radinieks – Kolombo kēkss. Tas ir veidots baloža formā, tāpēc nosaukums cēlies no vārda colomba, kas tulkojumā no itāļu valodas nozīmē “balodis”. Līdzīgi kā Panettone  –  mīkla sastāv no miltiem, svaigām olām, sviesta un dabīgā rauga. Tomēr atšķirībā no Panettone, šajā saldajā kēksā nav nevienas rozīnes, bet tā vietā tas ir nosēts ar cukurotu apelsīna miziņu.

Baltais balodis jau izsenis ir bijis ne tikai Lieldienu un miera, bet arī atdzimšanas simbols. Baltā baloža simbols ir spēlējis lomu arī pagānu pavasara svētkos, kas tika svinēti tūkstošiem gadu pirms kristietības.

Mūsdienās kolombo tiek pasniegts Lieldienu pusdienu desertā kopā ar šokolādes olām. Tas ir lieliski piemērots baudīšanai kopā ar glāzi salda, dzirkstoša, zema alkohola satura vīna vai deserta vīna. Kolombo bauda arī brokastīs pie kafijas vai tējas. Lai iegūtu patiesi īpašu gardumu, izmēģiniet to ar maskarpones vai lazdu riekstu krēmu!

 

Uzzini kā pareizi sagriezt kolombo Lieldienu kēksu

 

Loison Colomba kēkss ar kumelītēm un citroniem, 500g 21,60 (27,- ) Loison Colomba kēkss ar Sabajones krēmu, 1kg 18,40 (23,-) Loison Colomba kēkss ar persikiem un lazdu riekstiem, 500g 21,60 (27,-) Loison Colomba kēkss DiVigna, 750g 22,40 (28,-)