Izmeklēts siera piedāvājums

Mājas ballītei, nelielam uzkodu brīdim, cienastam kopā ar kolēģiem – lai kāds arī būtu gadījums, kad vajadzīgas uzkodas, nāc uz Stockmann, te atradīsi labākos gardumus.

Papildini savu mīļāko sieru izlasi ar kādu neparastu, vēl nepagaršotu  sieru, piemēram, zilo sieru ar lavandām, melno sieru ar lakricu, zaļo sieru ar japāņu mārrutkiem vai arī ar citām piedevām – porteri, baravikām, melno ķiploku, amoliņu.

Stockmann decembra mēnesī ir sagatavojis īpaši izmeklētu piedāvājumu Pastāvīgajiem Klientiem siera nodaļā.

Zilā pelējuma siers Fourme D’Ambert, kg, Francija 11,90 (14,80)
SCKÄRDINGER Puscietais siers Moosbacher, kg, Austrija 11,90 (15,50)
Siers Morbier, kg, Francija 14,50 (18,20)
MIFROMA Siers Gruyere, kg, Šveice 24,- (29,50)
TINE Karamelizēts siers Bestemorost, kg, Norvēģija 25,50 (32,-)
GRAN RISERVA LEONARDI Siers Gorgonzola, kg, Itālija 13,50 (16,90)
JACQUIN Kazas piena siers ar ziediem, kg, Francija 15,95 (20,-)

Lai rezultāts būtu maksimāli garšīgs, daži mūsu ieteikumi:

  • Ja plānojat likt galdā siera plati, tad siers jaizņem no ledusskapja aptuveni 1-2 stundas pirms pasniegšanas.
  • Izvēlaties dažādas cietības (cieto, puscieto, pusmīksto, mīksto) un garšas sierus, vai piemēram veidojiet vienas vai dažādu valstu siera plati.
  • Papildiniet savu mīļāko sieru izlasi ar kādu neparastu, vel nepagaršotu  sieru, piemēram zilo ar lavandām, melno ar lakricu, zaļo ar japāņu mārrutkiem vai arī ar citām piedevām- porteri, baravikām, melno ķiploku, amoliņu. Stockmann siera nodaļā jūs noteikti atradīsiet kaut ko īpašu.

Siera plati papildiniet ar:

  • maizi (krekeri, grauzdēta baltmaize, sausmaizītes, maizes standziņas, sēklu cepumiņi),
  • saldu akcentu (žāvētām aprikozēm, vīnogām, sukādēm, kaltētām ogām),
  • kraukšķīgu akcentu (dažādi rieksti, čipši),
  • sāļu piedevu (olīvas, pildīti pipari, artišoki, saulē kaltēti tomāti),
  • siera mērci, džemu, medu,
  • individuālu vai sezonālu pieskaņu (patreiz aktuālas piparkūkas un cepti kastaņi, vai ēdamie ziedi, granātābolu sēkliņas, vīģes, svaigas ogas).

Decembra īpašā piedāvājuma sieru izmantošana un kombinēšana:

  1. Fourme d’Ambert- puscietais franču siers, izgatavots no govs piena, ar pelējumu ko nodrošina Penicillium roqueforti. Šis siers tiek uzskatīts par vienu no delikātākajiem “zilajiem” sieriem. Tā lieliskākais  partneris kā salātos, tā arī siera platē ir bumbieris.
  2. Austriešu puscietais siers Moosbacher ir īpašs ar savu aromātu, sulīgo, saldeno un nedaudz pikanto garšu, kuru izdevies panākt, apvienojot divus siera nogatavināšanas procesus. Pievienojot šo sieru zupai Gruyere siera vietā , iegūsiet jaunu siera zupas recepti. Arī siltās siermaizēs šis siers būs lielisks! Siera platē iesakām Mossbacher sieru kombinēt ar vīnogām.
  3. Pusmīkstais Franču siers Morbier ir viens no Stockmann klientu iemīļotākajiem, ja tas nav nogaršots, tad šis ir īstais brīdis! Morbier siers ir viegli  atpazīstams pēc sasmalcinātas kokogles slāņa, kas stiepjas sieram vidusdaļā. Šim sieram  ir spēcīga un augļaina garša, un tas skaisti kūst izveidojot cildenu siera grauzdiņu, kas ir arī garšīga! Siera platē draudzēsies ar zaļumiem (piemēram rukolu) un žāvētām aprikozēm.
  4. Cietā Šveices siera Gruyere garša ir salda, un arī nedaudz sāļa, ar garšu, kas ļoti atšķiras atkarībā no vecuma. Bieži to raksturo kā krēmīgu un riekstainu, kad siers ir jauns; nobriešanas laikā siers kļūst pārliecinošāks, pilnīgāks un sarežģītāks. Gruyere sieru uzskata par vislabāko sildīšanai- zupām, kišiem, fondī  vai siltajām maizēm. Siera platē tas lieliski sakombinēsies ar valriekstiem un Indijas riekstiem.
  5. TINE Bestemorost  puscietais siers ir tumši brūns ar saldu, karamelēm līdzīgu garšu. Brūns siers ir izgatavots pēc senas, tradicionālas Norvēģu receptes. Šo sieru izmanto sviestmaižu, cepumu un vafeļu papildināšanai. Ēdiena gatavošanā tas padarīs īpašu gaļas mērci un piešķirs jaunas nianses ēdienam pasniegts ar medījumu gaļu.
  6. Slavenais mīkstais, pikantais Gorgonzolas siers ir viens no Itālijas reģiona Lombardija lielākajiem lepnumiem.
    Gorgonzolu var ēst daudzos veidos. Gatavošanas pēdējā posmā tos var izkausēt risotto vai pasniegt kopā ar polentu. Ja jums garšo pastas ēdieni un vēlaties to papildināt ar Gorgonzolas mērci, ņemiet vēra ka  Gorgonzola sader ar īsiem makaroniem, piemēram, penne, rigatoni, mezze maniche vai sedani, nevis ar spageti vai linguīni. Siera platē Gorgonzola sieru labi kombinēt ar piparkūkām,  krekeriem, vīnogām.
  7. Jacquin ir svaigs kazas siers no Luāras ielejas, rotāts ar žāvētiem ziediem – rožu ziedlapiņām, rudzupuķēm un kliņģerītēm. Šim mīkstajam sieram ir zāļu un citrusaugļu aromātu nianses, un krēmīga maigi sāļa garša. Kazas sierus bieži gatavo siltajos ēdienos ar dārzeņiem, balto gaļu, pastu. Ņemiet vērā ka kazas siers drūp, tāpēc iesākam siera platē to pasniegt porcijveidā, piemēram- pildītu datelēs, vīģēs, vai izveidojot bumbiņas (var aplipināt ar maigiem drupinātiem riekstiem, sukādēm), vai jau uzsmērējot uz maizītēm vai krekeriem.