Ikru daudzveidīgais sortiments

Sarkanie ikri

Foreļu ikru pazinēji novērtēs gan Francijas AQUALANDE 500 gr lielo foreļu ikru iepakojumu, gan Lemberg augstas kvalitātes ikrus no Dānijas kas ir smalki graudaini, spilgti oranži foreles ikri ar smalku, bet blīvu apvalku un ir viegli sadalāmi porcijās – ideāli svētku ēdienu dekorēšanai. Savukārt Sudrablīņa foreļu ikri tiek audzēti Ziemeļjūrā pie Dānijas piekrastes. Zivsaimniecība atrodas atklātos ūdeņos ar stipru straumi, jūras ūdenī tiek nodrošināta nepārtraukta un spēcīga ūdens plūsma, kas labvēlīgi ietekmē zivs augšanas procesu un ikru garšu.

Ketlaša ikri ir visvērtīgākie pēc garšas un ir lieli pēc izmēra. Šie ikri ir bagāti ar olbaltumvielām un satur lielu daudzumu polinepiesātināto taukskābju Omega-3. Šī ikru šķirne apvieno visas izsmalcinātās delikateses priekšrocības. Kuprlaša ikri ir Rozā laša ikri, maigi pēc garšas, vienkārši kūst mutē un tiem piemīt maigs jūras aromāts.

Melnie ikri – kaviārs

Kaviāram temperatūras ievērošana ir ļoti svarīga, tāpēc kaviāram pēc iespējas ātrāk jabūt ledusskapī aptuveni 0+4oC temperatūrā. Ideāla temperatūra ir -4-2C, bet to grūti nodrošināt mājas apstākļos.

Mājās ledusskapī kaviārs jātur vēsākā vietā ledusskapī (lielākoties apakšējā plauktā, dziļumā).

Svaigajam kaviāram ir īsāks derīguma termiņš (90 dienas)un augstāki kvalitātes standarti.

Pasterizētam kaviāram ir 180 -360 dienas derīguma termiņš (atšķiras dažādiem ražotājiem), tie ir piemērotāki ja paredzēts ilgāks temperatūras režīma traucējums (piemēram ilgāks laiks ceļā).

Mazsalīts (malossol) un iepakojuma nozīme 3% sāls. Savvaļas kaviāra iegūšana ir aizliegta.

Ja grib ilgāk izmantot kaviāru pēc atvēršanas, tad ļoti svarīgi ir to kārtīgi aizvērt (lai dzirdams klikšķis) un to lietošanai lietot tīru karoti.

Kaviāra ēšanai jāizmanto stikla, pērļu, porcelāna vai kaula karotes. Metāla karotes var izmainīt kaviāra garšu, tāpēc tās neiesaka lietot.

Ja jāizvēlas dzērieni pie kaviāra, tad labāka izvēle ir gāzēts minerālūdens, sauss dzirkstošais vīns vai šampanietis, vai degvīns. Par cik kaviāram ir delikāta un maiga garša tas iet labi kopa ar – baltmaizi, pankūkām, sviestu, olu, krējumu.