Iepazīt vērtīgos ogļhidrātus

Ogļhidrāti ir mūsu galvenais enerģijas ieguves avots – veselīga uztura neatņemama sastāvdaļa, nodrošinot nozīmīgas barības vielas veselam organismam. Izvēlieties vērtīgus ogļhidrātus, jo ogļhidrāti ir organisma galvenais enerģijas avots.

Ogļhidrāti ir ķīmiski savienojumi, kas sastāv no oglekļa, ūdeņraža un skābekļa. Ogļhidrāti pārtikā ir gan vienkāršo cukuru veidā, piemēram, medū, galda cukurā un saldumos, gan cietes jeb salikto ogļhidrātu veidā – maizē, rīsos, griķos, kartupeļos un burkānos. Organisms tos pārveido glikozē, kas ir galvenais „ātrās” enerģijas avots. Galvenie glikozes patērētāji organismā ir nervu sistēma un asins šūnas.

Stockann Delikatess nodaļā iepazīsti vērtīgos ogļhidrātus – zaļos griķus, olu nūdeles, brūnos rīsus un citus produktus. Vēl plašāku piedāvājumu meklē u/v Stockmann, 1. stāvā.

 

Iesakām

 

Rodi iedvesmu gardām receptēm no veselīgajiem ogļhidrātiem!