Idejas maltītei

Tītara šašliks ar dārzeņiem

Vasara griežas uz otru pusi, un vēl tikai pavisam nedaudzas nedēļas mums ir iespēja baudīt siltos vasaras vakarus un pulcēšanos ap grilu. Aicinām uzgrilēt! Ienāciet STOCKMANN DELIKATESS pēc jau sagatavotas gaļas cepšanai. Te viena ideja – STOCKMANN PREP gaļas un zivju nodaļā piedāvājumā gatavi grilēšanai jau kastītēs safasēti veselīgi tītara gaļas gabaliņi kopā ar divkrāsu paprikām, kārtīgu sauju svaigu zaļumu un sīpoliem. Un tas viss brīnišķīgā vasaras marinādē. Atliek vien iekurt grilu, uzcept to visu un vakaru nodoties dzīves baudīšanai.

 

Tīģergarneles medus–sinepju mērcē

Ja vakarā ieplānota maza ballīte vai vienkārši gribas ģimeni palutināt ar ko izmeklēti gardu, tīģergarneles būs īsti vietā. Stockmann Delikatess iegādājamas garneles dažādās marinādēs, bet nu virtuvē tapusi jauna recepte. Šīs tīģergarneles ir marinētas medus un sinepju mērcē un papildinātas ar saulē kaltētiem tomātiem eļļā, nedaudz šalotes sīpoliem un viegli iemarinētiem jūras kāpostiem. Pa vienai vien gardās garneles pazūd no galda. Baudiet tās kopā ar svaigu lapu salātiem vai ar grauzdētu maizīti. Veikalā garneles atrodamas zivju, garneļu un citu jūras velšu produktu kulinārijā

 

Arktikā palija

Arktikā palija ir kaut kas pa vidu starp Baltijas lasi un strauta foreli, bet ar lielāku olbaltumvielu uzturvērtību un mazāk taukiem. Lai arī iepazinām šo zivi, ievestu pie mums no Islandes, tagad to audzē arī Latvijā. Pie mums to var iegādāties svaigu, tieši no zivju audzētavas tepat Latvijā, Ropažos (#zivsuzledus). Ar Arktikas paliju mēs darām visu – pārdodam veselu ķidātu vai sagatavotu cepšanai cepeškrāsnī kā veselu zivi, to tikai nedaudz papildinot ar svaigiem citrusiem un garšaugiem. Tāpat zivi piedāvājam filētu, to maigi iesālot kopā ar sarkanajiem pipariem vai mazsālītu un sagrieztu šķēlītēs. Tas viss pie mums zivju nodaļā.