Idejas brokastīm ar Renāru Purmali

Renārs Purmalis

konceptpavārs, restorāna Buržujs šefpavārs, Gatavo Dabā koncepta autors

Bioloģiskas pārtikas iekļaušana ikdienā nozīme ir pavisam loģiska – to ietver sevī pats vārds bio-loģiski. Bioloģisku produktu patērēšana nenozīmē tikai rūpes par sevi, savu organismu un vēderu, bet arī vidi sev apkārt, par zemnieku, kuram nav jāslēpjas zem pesticīdu maskas, lai pasargātu savu veselību ražas audzēšanas procesā. Ticu, ka pēc gadiem, ja mūsu tendences produktu izvēlē mainīsies arvien uz labo pusi, bioloģisks produkts ikdienas uzturā un sadzīvē būs tikai pašsaprotama lieta, jo ilgspēja ir vienīgais veids, kā nākotnē varam uzlabot dzīves kvalitāti gan sev, gan citiem. Mazi darbi ved pie lieliem panākumiem!

Turklāt – jo vairāk šādus produktus izvēlēsimies un pirksim, jo tiem būs plašāks piedāvājums veikalu plauktos un lielāka konkurence, kas attiecīgi nozīmē zemākas cenas – loģiski!

 

Renāra ideja nesteidzīgu brokastu ēdienam

Rīts, kas uzsākts ar svaigi spiestu burkānu sulu, ir labs iesākums dienai! Bet kas notiek ar burkānu atlikumu, kad sula izspiesta – metam ārā? Nu nē, mēs taču neizmetīsīm ēdienu atkritumos, turklāt jau sasmalcinātu un vēl vitamīniem bagātu burkānu! Tādēļ mana atkritumus samazinošā ideja zero waste virzienā ir par burkāniem, kas paliek pēc sulas izspiešanas!

200g burkānu atlikumu pēc sulas spiešanas
2 bio olas
100g bioloģisku kviešu miltu
5g kūpināts bio sāls
5g garšvielu maisījums Holy veggie
50g bio sviesta
1 tējkarote bio medus

Visu samīca kopā, izklāj uz cepampapīra aptuveni 0.5-1cm biezumā un cep cepeškrāsnī 200 grādos, vēlams, ar ventilāciju, apmēram 10-15 minūtēm, skatoties no masas biezuma. Pēc tam atdzesē un burkānmaizei liek virsū, ko vien sirds vēlas. Es izvēlējos Trikātas zilo bio sieru, bioloģiskās grieķu zaļās olīvas un extra virgin bio olīveļļu, ko pievienoju arī burkānu sulai. Lieliska kombinācija un lielisks našķis, ko paņemt uz darbu, skolu vai pārgājienu.