Himalaju sāls plāksnes ēdienu gatavošanai

Stockmann pārtikas nodaļā piedāvājam interesantu jaunumu – Himalaju sāls plāksnes ēdienu gatavošanai un pasniegšanai.

Himalayan Chef ir WBM International kompānijas zīmols. Kompānija ir lielākais Himalaju sāls ražotājs, eksportētājs un importētājs. Kompānijas produktu sortiments ir sākot no pārtikas sāls un garšvielu maisījumiem, līdz sāls lampām un plāksnēm ēdienu gatavošanai.

Himalaju ir visveselīgākā sāls pasaulē – tā ir “neapstrādāta” ar 84 minerālvielām, kas palikušas neskartas, un bez pievienotām ķīmiskām vielām. Ēdienu pagatavošanas plāksnes sniegs jūsu virtuvei ne tikai unikālu un pievilcīgu izskatu, bet tās varēsiet efektīvi izmantot, lai ēdienu pagatavotu nedaudz atšķirīgākā veidā kā ikdienā. Ēdienu uz sāls plāksnes var gatavot gan uz grila, gan gāzes plīts, tā arī cepeškrāsnī. Kas attiecas uz ēdienu pasniegšanu, tad tas var būt gan tikko gatavots ēdiens uz sāls plāksnes, gan gaļas vai siera plate, vai pat saldais ēdiens (īpaši, ja dekorējat ar karameļu mērci, kas labi sakombinēsies ar Himalaju sāli). Himalaju sāls plāksne būs lieliska ideja dāvanai!

Himalaju sāls plāksnes lietošana

Uz gāzes plīts vai uz grila: sildiet sāls plāksni uz mazas liesmas līdz tā ir uzsilusi, pēc tam pakāpeniski palieliniet siltumu līdz vēlamajai temperatūrai un gatavojiet apmēram 17-20 minūtes.

Krāsnī: sildiet sāls plāksni 120°C temperatūrā  aptuveni 8-10 minūtes, tad palieliniet temperatūru līdz 200°C.

Uz elektiskās virsmas: novietojiet sāls plāksni vismaz 1.5cm no elektriskās virsmas. Sāciet sāls plāksnes sildīšanu pie zemas intensitātes temperatūras, to pakāpeniski palielinot  līdz augstai intensitātei, līdz sasniedzat vēlamo temperatūru.

Tīrīšana un uzglabāšana

Pēc lietošanas ļaujiet sāls plāksnei atdzist līdz istabas temperatūrai. Mazgāt to arīzdan ir iespējams, viegli noskalojiet un nepieciešamības gadījumā ar plastmasas skrubi vai lāpstiņu noņemiet piedegumu. Vēlreiz viegli noskalojiet. Nelietojiet ziepes vai citus mazgāšanas līdzekļus! Himalaju sāls plāksnei nav nepieciešams izmantot jebkādu tīrītāju, jo tā pati ir antibakteriāla. Nemazgājiet plāksni trauku mazgājamā mašīnā un neturiet plāksni ilgstoši ūdenī. Nosusiniet ar tīru drāniņu. Uzglabājiet plāksni sausā vietā. Neglabājiet plāksni uz metāla, bronzas vai vara virsmas.

 

Smelieties idejas dažādām gatavošanas un servēšanas iespējām uz Himalaju sāls plāksnes