EKSOTISKI AUGĻI NO ĀFRIKAS

Āfrikas reģions, no kura atvesti šie augļi, atrodas 10 tūkstošu kilometru attālumā no Latvijas. Atšķirībā no citiem augļu piegādes reģioniem, piemēram, populārās Kenijas, šie augļi ir no ne-industriālas, ļoti dabīgas vietas, kur augļi aug dabā, nevis kultivēti.  Šis reģions vēl nav atklāts, nav gardēžu iepazīts,  esam pirmatklājēji šajās garšās. Ekvatoriālais klimats ļauj nogatavoties ražai 3 – 4 reizes gadā un augt brīvi arī ne tik tipiskiem Āfrikas augļiem, kā piemēram, arbūzs. Kvalitāti un sociālo atbildības ievērošanu uzrauga importa kompānijas pastāvīgie darbinieki, kas tur uz vietas strādā, arī no Latvijas brauc pārliecināties par visu normu ievērošanu.

Lielākais izaicinājums ir pēc iespējas ātrāk atvest augļus, tāpēc, svētdien ievākti, tie pirmdien izlido un trešdien ierodas Helsinkos un jau piektdien, izejot visas formalitātes, ir Latvijā.

 

Iepazīstiet dažus no atvestajiem augļiem:

MANGO

Mango izmanto ļoti plaši – salātos, kokteiļos vai mērcēs. Marinējiet tos, pagatavojiet čatnijus vai radiet izcilus desertus.

TAMARINDA AUGLIS

Šo saldo tropisko augli, kas pazīstams arī kā Indijas datele, pievieno marinādēs, mērcēs un atspirdzinošos dzērienos. Tamarinda auglus lieto arī augļu dzērienos, ka arī tas ir slepens barbekjū mērces un marinādes sastāvdaļa.

OKRA

Okra ir izplatīta sastāvdaļa dienvidu ēdienu gatavošanā, un tas ir iekļauts daudzās starptautiskās receptēs. Tas ir auglis, kas tiek ēst kā dārzenis (sautējumos, zupās) un garšīgs, ja to pareizi sagatavo.

PASILFORAS

Pasifloras (passion) lieto dzērienos, desertos, garšvielu maisījumos un pat marinādēs. Tas ir fantastisks auglis, ar kuru spēlēties virtuvē.