Vēžu delikatese

Vēzim ir maiga, balta gaļa ar savdabīgu, neatkārtojamu garšu. Ēšanai pārsvarā lieto gaļu no astītes un spīlēm, tāpat arī ikrus, lai gan īsti vēžu cienītāji un pazinēji apēd daudz vairāk no vēža. Vēža gaļa satur olbaltumvielas, taukvielas, ogļūdeņražus, organisms to ļoti labi pārstrādā un uzņem.
Patīkamākam ēdiena baudījumam vēzi iesakam baudīt kopā ar baltvīnu no Itālijas, Pinot Grigio.

Stockmann pārtikas nodaļā pieejams jaunums Zviedru zīmola Ullmo vēži! Vēzis atšķiras no visām citām jūras veltēm ar to, ka tas dzīvo saldūdenī. Un ūdenī jābūt daudz kaļķa, pretējā gadījumā tas nevar veidot čaumalas. Ullmo XL izmēra vēži ir lielisks iemesls lai kādu vasaras dienu pagatavotu ēdienu ar vēžiem. Dažas idejas:

  • Ullmo sarkanie upes vēži ir jau vārīti, tā kā tie ir tikai jāatkausē un jāpasniedz ar dillēm un citrona daiviņām.
  • Vēži būs garšīgi ar jaunajiem kartupeļiem.
  • Burgeros vai sviestmaizēs vēža delikāto garšu papildinās viegla majonēzes-diļļu-sinepju vai Cēzara mērce. Sviestmaizēm iesakam vieglo Polārmaizi ar rudzu miltiem.
  • Pagatavojot pamatēdienu ar tīrītiem vēžiem iesakam linguine formas makaronus vai plēkšņu kviešu makaronus, kas papildinās ēdienu ar vieglu riekstainu garšu.
  • Rissoto pagatvošanai vēži būs lieliski, bet īpaši skaisti tie izskatīsies pasniegti ar melnajiem rīsiem.
  • Vasarīgi salāti ar vēžu astītēm – iesakam gan vieglos zaļos salātus, gan oriģnālus, piemēram Āzijas stilā- kombinējot vēžu gaļu ar rīsu nūdelēm, gurķiem, pupiņu asniem, lociņiem, kindzu, piparmētru, ķiploku un smalcinātiem zemesriekstiem