Dienvidamerikas ēdieni šefpavāra Laura Aleksejeva gaumē

Bieži vien Stockmann pircēji jautā pēc interesantiem viediem, kā pasniegt un baudīt Stockmann Delikatess jūras veltes dažādi sagatavotās marinādēs. Tādēļ jautājām Laurim Aleksejevam pēc padoma, un šī ir viņa interpretācija, kā tās pasniegt Dienvidamerikas garšās. Tikai nedaudz laima, koriandra un svaigi dārzeņi.

 

FORELE KĀPOSTOS

Sastāvdaļas: forele ar ķiplokiem, jaunais kāposts, čili, sarkanais laims, koriandrs, olīveļļa.

Pagatavošana: jaunajam kāpostam nogriež kacenu, lapas izplacina un izkārto citu pie citas. Sagriež aptuveni 5 cm platās strēmelēs. Foreli sajauc ar smalki sagrieztu čili, laima sulu un olīveļļu pēc garšas. Iemarinē. Kāposta strēmelēs liek iemarinēto foreli un sakapātu koriandru. Sarullē un liek uz dēlīša vai šķīvja. Pasniedz ar načos čipsiem.

 

ASTOŅKĀJA SALĀTI AR NAČOS

Sastāvdaļas: astoņkāji, ananass, načos čipsi, čili, sarkanais sīpols, laims.

Pagatavošana: astoņkājus liek uz načos čipsiem. Pievieno ananasa šķēlītes, dekorē ar čili, sarkano sīpolu un apslaka ar laima sulu.

 

LAŠA SEVIČE

Sastāvdaļas: marinēts lasis, tako laiviņas, avokado, ananass (laika taupīšanas nolūkos Lauris iesaka iegādāties ananasu automātā nomizotu un sagrieztu augli), spināti, laims.

Pagatavošana: ananasu apcep uz grilpannas no abām pusēm zeltaini brūnu. Tako laiviņās liek spinātus, grilēta ananasa strēmeles, avokado šķēles un marinētā laša strēmelītes. Apslaka ar laima sulu un pasniedz. Šo ēdienu noteikti var papildināt ar smalcinātu čili un svaigu piparmētru.

 

TĪĢERGARNELES DIĻĻU UN SĪPOLU MARINĀDĒ

Šī ir lieliska dārza svētku uzkoda, ko var viegli pagatavot un pasniegt pakāpeniski pēc vajadzības, iepriekš tikai jāsagatavo tortiljas plāceņi.

Sastāvdaļas: tīģergarneles marinādē, laims, avokado, jaunais kāposts, svaigs sarkanais čili, brūnais cukurs, koriandrs, kukurūzas un kviešu miltu plācenīši.

Pagatavošana: iepriekš uz siltas pannas uzsilda plāceni no abām pusēm, lai iegūtu vēlamo formu – konusu, laiviņu vai bļodiņu. Tīģergarneles apslaka ar laima sulu, pievieno smalki sagrieztu sarkano čili, nedaudz brūno cukuru un apmaisa. Plācenītī liek salātlapas, avokado un iemarinētās tīģergarneles. Dekorē ar laimu un koriandru.