CEĻOJUMS ITĀLIJAS SIERU PASAULĒ

Ja itālim liktu izvēlēties vienu produktu, ko ēst visu atlikušo dzīvi, tas pavisam noteikti varētu būt siers. Šo apsēstību vērts pārņemt arī mums, it īpaši tad, kad aptrūkušās idejas maltītēm, jo kvalitatīvs siers vienmēr būs glābiņš. Neko daudz labam sieram klāt nevajag. Uz mēles kūstošā burrata un mocarella izcili sevi pierādīs ar svaigiem tomātiem, baziliku un izteiksmīgu olīveļļu. Pamēģiniet, un jūsu garšu kārpiņas būs pateicīgas par šo baudījumu! Burrata ir izteikti krēmīgs un maigs siers, bet mocarella ir jau stingrāks, tāpēc labāk padodas griešanai šķēlēs salātiem un uzkodām.

 

DELIZIOSA mīkstais siers Burrata, 100 g, Itālija (25,50/kg) 2,55 / BRIMI siers Mozzarella bez laktozes, 125 g, Itālija (15,84/kg)/ 1,98 siers Mozzarella BIO,100 g, Itālija (17,-/kg) 1,70/ MICHELANGELO siers Mozzarella no bifeļu piena, 125 g, Itālija (20,40/kg) 2,55/ GRANAROLO Mozzarella Mini, 125 g ,Itālija (12,40/kg) 1,55

 

Kad ir izbaudīti mīkstie sieri un novērtēta arī cieto sieru burvība, laiks pievērsties zelta vidusceļam – puscietajiem sieriem. Izcila konsistence, nav pārāk sāļi, tāpēc arī paveras ļoti plašs to lietojums. Protams, savu burvību tie pierādīs paši par sevi uzkodu platē starp citiem sieriem, taču ir vērts ļaut tiem izcelties dažādās maltītēs. Pievienojiet picai, salātiem, brušetas maizītēm, pīrāgiem, pastai un jebkur, kur vien iederas siers.

Sortimentā atradīsiet dažādus puscietos sierus, kas paši par sevi baudāmi kā uzkodas. Nepacietīgākie novērtēs jau kubiņos sagrieztu sieru, tā aiztaupot laiku. Izsmalcinātu garšu lietpratēji nespēs turēties pretī puscietajam sieram ar trifelēm – vai var būt vēl gardāk?

 

FIOR DI MASO siers ar trifelēm, 1 kg, Itālija 22,50 (26,90) / siera kubiņi Asiago Dop Fresco, 100 g, Itālija (19,50/kg) 1,95 (2,50)/ siera kubiņi Montasio Dop, 100 g, Itālija (22,-/kg) 2,20 (2,80)/ siera kubiņi Pecorino Toscano Dop, 100 g ,Itālija (31,-/kg) 3,10 (3,90)/ IL FORTETO aitas piena siers ar melnajiem pipariem Pecorino Toscano, 1 kg, Itālija 24,80 (28,90)

 

Ko tur liegties, itāļi vislabāk zina, kā pagatavot izcili gardu sieru, un to pierāda slavenāko sieru dzimtene. Piemēram, Parmareggio Reggiano nācis tieši no Itālijas, un tā garša ir neaizmirstama! Siera pagatavošanā tiek izmantots liess piens, kas iegūts no govīm, kas pārtikušas no zāles un siena. Šī siera nogatavināšana ir no 12 līdz 36 mēnešiem, un, jo vecāks ir siers, jo unikālāks tas būs visās izpausmēs – aromātā, garšā un tekstūrā.

Parmareggio sieram piemīt izteiksmīgs augļainums, bet ir jūtams riekstainums, nedaudz no skābā, asā un sāļā. Sieram jābūt nedaudz graudainam, ļaujot sajust vissmalkākās nianses arī tekstūrā. Baudiet šo sieru tāpat vien kopā ar citiem sieriem ar sarkanvīnu vai pievienojiet salātiem, pīrāgiem, pastai vai risoto.

Stockmann Delikatess siera nodaļā atradīsiet dažādus Parmas tipa sierus, Grana Padano, arī Pecorino (aitas piena) sieru ar melnajiem pipariem u. c. delikateses. Novērtējiet kvalitatīvi noturēta cietā siera maģiju!

 

ZARPELLON cietais Siers Grana Padano, 1 kg ,Itālija 21,50/ PARMAREGGIO siers Parmigiano Reggiano izturēts, 30 mēn., 150 g ,Itālija (50,67/kg) 7,60/ siera pārslas Petali Parmigiano, 80 g, Itālija (56,25/kg) 4,50

 

Zilie sieri tiek dievināti un pelti, taču vienaldzīgo nav. Šie ir vieni no senākajiem sieriem, un to maigais, samtainais pārklājums ar pelējuma dzīslām nav nejaušība, bet gan izcils atklājums, kas ļauj mums izbaudīt neaizmirstamas garšas nianses. Tieši pelējums ir tas, kas piešķir zilajiem sieriem raksturīgo augļu un sēņu aromātu, kas mijas ar pikantu un piesātinātu garšu. Starp citu, zilais siers vislabāk savu raksturu parādīs, ja tas pirms pasniegšanas dažas stundas būs glabāts istabas temperatūrā.

Zilo sieru cienītājiem šo sieru vitrīna varētu būt kā saldumu veikals maziem bērniem. Izvēles iespējas katrai gaumei! Pelējuma kārta zilajiem sieriem var atšķirties, tāpēc katram jāatrod savs iecienītākais ar patīkamāko aromātu, garšu un tekstūru. No maigiem un krēmīgiem līdz pārsteidzoši pikantiem ar izteiktu pelējuma kārtu. Atliek vien ļauties zilo sieru valdzinājumam!

 

IGOR siers ar zilo pelējumu Gorgonzola Piccante, 180 g, Itālija (13,89/kg) 2,50/ siers ar zilo pelējumu Gorgonzola Dolce, 1 kg, Itālija 13,50 / siers Gorgonzola Gran Riserva Leonardi, 1 kg, Itālija 16,90/ GRANAROLO siers ar zilo pelējumu Gorgonzola PICCANTE, 1 kg, Itālija 22,50