Arktiskā palija – zivs ar maigu garšu

Stockmann pārtikas nodaļas sortimentā esošajām daudzajiem Latvijas mazo ražotāju produktiem ir pievienojusies arī Ropažos augusi palija. Arktiskā palija – zivs, kurai piemīt maiga garša, patīkama tekstūra un augstāka uzturvērtība nekā citām lašu sugas zivīm. Palija, kg 14,90

 

Audzēta īpašos apstākļos

Tās ir audzētas Latvijā ģimenes uzņēmumā mūsdienīgā recirkulācijas sistēmā, kuras pamatā ir cieņa pret zivīm un dabu.  Zivis saņem pašu labāko – dzidru ūdeni nemainīgā temperatūrā un augstvērtīgu barību, savukārt daba netiek piesārņota, jo uzņēmumā tiek ievērots bezatkritumu princips.

Palijas garša ir maiga, to var jau ēst mazsālītu, gatavot iemīļotos austrumu ēdienos, vai viegli pagatavot uz grila. Stockmann svaigas palijas piegāde – ceturdienās, vienas pālijas svars 800-900 g

 

Recepte sadarbībā ar Zivs uz Ledus

Marinētai palijai:
Palijas fileja 0,5 kg, Džins 100 ml, Biešu sula 350 g, Cukura sīrups 45 g, Zivju mērce 5 g, Asā mērce 2 g, Tamarinds 2 g, Etiķis 120 g, Soja 120 g, Etiķis 120 g, Sāls 2 tējk.

Sajauc visu kopā, notur zivi marinādē apmēram vienu dienu.

Diļļu majonēzei:
Olas 2 gab – 1 vesela, 1 olas dzeltenums, Mārrutki pus tējk., Dižona sinepes 1 tējk., Sojas mērce 2 g, Sarkanvīna etiķis 2 g, Citronu sula 1 tējk., Sāls, pipari pēc garšas (šķipsniņa), Dilles 2 saujas/sakapātas, Olīveļļa apm. 300 g

Visas sastāvdaļas, izņemot eļļu, sajauc kopā ar putojamo slotu. Tikai pēc tam lēnām lej klāt eļļu, maisot masu ar putojamo slotu, līdz tā sabiezē.

Pasniedz uz grilētas skābmaizes rikas kopā ar svaigām dillēm, koriandru un majonēzi.
LAI LABI GARŠO!