Hasselback kartupeļi ar siļķi

2 porcijas
Sastāvdaļas:
•    600 g vidēja izmēra ovālu kartupeļu
•    2 ēdamkarotes rīvmaizes
•    1 ēdamkarote sviesta
•    1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
•    šķipsniņa sāls
•    1 burciņa Abba siļķes sīpolu marinādē ar dzērvenēm
•    Krējums vai skyr jogurts pasniegšanai

Pagatavošana:
1.    Kartupeļus rūpīgi nomazgā un notīra. Kartupeli liek ēdamkarotē un ar nazi ik pēc 2 mm veic iegriezumus līdz karotes malām, kamēr veidojas “vēdeklītis”.
2.    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru, un uz tā izkārto iegrieztos kartupeļus.
3.    Cep 30 minūtes, kamēr kartupeļi zeltaini. Tikmēr pannā izkausē sviestu, pievieno rīvmaizi, smalki sakapātus pētersīļus un sviestu. Nekarsē.
4.    Piecas minūtes pirms cepšanās beigām kartupeļus pārlej ar sagatavoto maisījumu un pacep vēl 5 minūtes.
5.    Pasniedz karstus ar skyr jogurtu vai skābu krējumu un marinētu siļķi.

Polārmaizes burgers

2 burgeri
Sastāvdaļas:
•    400 g Oscarsfish pikšas filejas
•    2 ēdamkarotes olīveļļas
•    4 polārmaizes gabaliņi
•    1 neliels gurķis
•    1 dzeltenais tomāts
•    4 lapas ledus salāta
•    50 g grieķu jogurta
•    1 tējkarote sinepju
•    ⅓ tējkarotes medus
•    sula no 1 citrona
•    sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:
1.    Pannā uzkarsē eļļu un uzmanīgi no abām pusēm apcep zivs fileju. Uzreiz pēc cepšanas to apsāla, appiparo un aplaista ar sulu no ½ citrona.
2.    Pagatavo mērci no grieķu jogurta, sinepēm un medus, pievieno mazliet citronu sulas.
3.    Uz polārmaizes smērē pagatavoto mērci, liek  salātlapu tomātu šķēlītes, zivs fileju un gurķu sloksnītes. Ja vēlas, var papildināt ar vēl vienu mērces kārtu. Visu noslēdz ar otru polārmaizes kārtu. Var ēst uzreiz karstu vai sapakot līdzi ņemšanai.

Copyright © Stockmann