Lohikeitto krēmīgā laša zupa

Sastāvdaļas (3-4 porcija)

  • 3 vidēja izmēra kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 2 selerijas kāti
  • 1 puravs
  • 300 g svaigas laša filejas
  • 1 lauru lapa
  • 300 ml ūdens
  • 300 ml saldā krējuma
  • paliela bunte diļļu
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 2 tējkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež kumosa lieluma gabaliņos, burkānus nomizo un sagriež ripiņās, selerijas un purava kātu sagriež plānās ripiņās.
  2. Laša fileju atdala no asakām un ādas un sagriež aptuveni 2 cm lielos gabaliņos.
  3. Vidēja izmēra katliņā izkausē sviestu un tajā apcep selerijas un puravus. Pielej ūdeni, ļauj tam uzvārīties, tad pievieno kartupeļus un burkānus. Pieliek arī pāris gabaliņus laša, lai buljonam būtu izteiksmīgāka garša. Pārējos gabaliņus atstāj vēlākam laikam.
  4. Kad kartupeļi un burkāni mīksti, pielej saldo krējumu, ļauj tam uzkarsēties, tad pievieno atlikušos laša gabaliņus un pavāra vēl 3 minūtes.
  5. Beigās pievieno lielu sauju sakapātu diļļu. Zupu pasniedz karstu.


Krāsnī ceptas siļķes ar tomātiem

Sastāvdaļas (3 porcijas)

  • 6 mazsālītas siļķu filejas
  • 6 tomāti
  • pāris ķiršu tomātiņu
  • pāris zariņu timiāna
  • 1 sarkanais sīpols

Pagatavošana

  1. Tomātus sagriež kubiņos.
  2. Zivīm ādas pusē veic 3–4 slīpus iegriezumus.
  3. Sīpolu smalki sakapā.
  4. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Uz tā kārto sagrieztos tomātus, sīpolu ripiņas un siļķu filejas. Pāri tām liek timiāna zariņus un uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties 15–20 minūtes, līdz tomāti izsautējušies un zivis ir viegli zeltainas.

Copyright © Stockmann